Fodervärd

 SE*Forever Loved söker fodervärdar till en eller ev flera kattungar under nästa år. 
Eftersom vi vill att alla våra katter ska få den uppmärksamhet och kärlek de förtjänar använder vi oss gärna av fodervärdar. De kattungar som vi eventuellt vill avla vidare på låter vi flytta hem till fodervärdar. Det hela går ut på att katten bor hemma hos dig och är nästan som din egen men vi får lov att ställa ut den samt att när tiden är rätt så vill vi kunna ta kattungar på katten. Sen övergår katten till din ägo när vi är klara med aveln och den kastreras då i samband med att den blir din.

Om du är utställningsintresserad kan du antingen ställa ut den själv eller så ”lånar” vi katten under utställningarna som vi vill att den ställs ut på. När det är dags för kattungar kan katten antingen flytta hem till oss eller få kattungarna hos dig, detta bestämmer vi efter förutsättningarna som finns då.

Du kan vara fodervärd för både hankatt eller honkatt men det finns en del aspekter att tänka igenom innan du bestämmer att detta kan vara något för dig.

 • Jag vill att du bor i närheten av Stenungsund eller max 10 mil bort
 • Tanken är att katten ska ha ett permanent hem så den får bo hos dig resten av dess liv
 • Katten måste vara innekatt, dock ser vi gärna att ni har kattgård eller ta ut den i koppel ibland
 • Katten måste vara fertil, dvs man får vara beredd på att honor löper några gånger per år och hanar kan spreya. Dock går det att använda p-piller och chip men det kan vara perioder då man får ”stå ut” med dessa olägenheter.
 • Har du fler katter får du endast ha fertila katter av samma kön så inte ”tjuvparningar” kan ske
 • Det kan vara en del resor till och från utställningar, parningar och veterinärer. Efter överenskommelse kan vi hämta och lämna katten men det krävs en del flexibilitet och samarbete att få allt att passa med tider etc.
 • Om kattungarna ska födas hemma hos er behöver ni tänka på att vara hemma så mycket som möjligt särskilt första tiden samt att vi kommer och hälsar på ofta under dessa 12 veckorna kattungarna bor hos mamman!
 • Vi håller självklart kontakten med er under hela foderkattens uppväxt och jag vill få information hur det går, lite foton och kanske hälsa på emellanåt.
 • Jag vill att du är kattvan men jag kan tipsa om kurser för att öka på din kunskap om detta behövs.
 • Ni står för maten, det som katten behöver för att må bra och daglig omvårdnad.
 • Katten är avelsförsäkrad och detta kostar ungefär 100kr per månad
 • Katten ska vaccineras en gång per år och avmaskas vid behov.
 • Övriga kostnader för aveln sår jag för.
 • Vi skriver ett kontrakt så det är tydligt för oss båda om våra rättigheter/skyldigheter men det viktigaste för mig är en öppen dialog och hänsyn till kattens bästa.

Vi följer SVERAKs regler, kattungen är minst 12 v och fullvaccinerad samt utrustad som våra ”köpekattungar” när du får den.
Om det låter intressant så är du välkommen att kontakta oss så pratar vi vidare!

Med vänlig häslning

Jennie

2 kommentarer till Fodervärd

 1. Ulrika boman skriver:

  Hej!
  Funderar du på att bli fodervärd rekommenderar jag forever loved.
  Första ggn jag är fodervärd och det fungerar jättebra och smidigt. Jag har fått lära mig massor tack vare att jennie o Christian är intresserade o alltid ställer upp om det behövs. Sen visade sig britten vara en helmysig o lugn ras. Nu har jag två. En egen också:-)

 2. Marie Andersson skriver:

  Rekommenderar varmt SE Forever Loved. Britten är en mycket gosig och lugn ras.
  Jennie och Christian är intresserade och seriösa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *