Om oss och katteriet

Jag heter Jennie Härsjö Lundh och bor tillsammans med min man Christian , sonen William och våra katter i ett litet hus i Stenungsund. Där bor katterna med oss i vårt hus och en in-nätad kattgård.

Jag har alltid varit intresserad av katter och är uppvuxen med katter och andra djur på en gård.

Mitt intresse för Brittiskt korthår föddes med hjälp av en speciell katt som hette Tusse som bodde hos oss. Han var delvis britt och en helt underbar katt som var älskad av alla.

Jag bestämde jag mig för att skaffa mig en egen katt när jag hade flyttat hemifrån. En annons i GP ledde till att jag tog hand om Tessan. En liten hungrig katt som kom ifrån Landvetter, hon hade varit misshandlad och livnärt sig på fågelfrön och kompost för att överleva. Hon flyttade in i både mitt och Christians hjärta omgående! Efter ett år bestämde vi att det var dags för Tessan att få en kompis och detta blev Saga som kom ifrån Kortedala.

Sommaren 2009 ville jag gärna ha en katt till som kunde liva upp de ”gamla” lite. Under en semestertripp till Stockholm så hade jag övertalat Christian att i varje fall få titta på Britt-Maries Svart-silver Tabby kattungar…bara titta 🙂 Och naturligtvis så föll jag pladask för Pricilla….. och på den vägen föddes uppfödningen.

Mitt stamnamn registerades i SVERAK den 20 maj 2010. Vår första kull föddes i Oktober 2010. Den 24 februari 2011 blev jag diplomerad uppfödare. Förhoppningsvis kommer SE*Forever Loved ge vackra, friska och älskade Brittiska korthår. Sedan 2013 är jag medlem av FiFe Uppfödar råd för Brittiskt korthår.

20140314-172804.jpg